Boven Oosterdiep 35  |  9641JM Veendam  | Telefoon (0598) 630 658

Bel voor een afspraak (0598) 630 658

Veel voorkomende hoofdhuidproblemen

 

Wij adviseren de Medicated Therapies van Mediceuticals® wanneer u last heeft van een van de volgende hoofdhuidproblemen:

 

Eczeem

Is een huidziekte waarbij de huid een chronische ontstekingsreactie vertoond, wat zorgt voor jeuk en roodheid. Bij acute eczeem ontstaat roodheid, zwelling en blaasjes. Bij chronische eczeem, neemt de roodheid af, er is meer schilferige huid aanwezig en de huid is droger.

 

Roos

Bij roos is er sprake van een overmatige productie van huidcellen. Miljoenen mensen hebben deze chronische aandoening. De onmiskenbare symptomen van roos zijn witte, vette uitziende schilfers van de dode huid die de haren en schouders bedekken, en een jeukende, schilferige hoofdhuid.

Psoriasis

Psoriasis is een chronische (langdurige) huid en hoofd-huid ziekte. Psoriasis ontstaat wanneer huidcellen snel vermenigvuldigen onder het oppervlak van de huid en zich ophopen op het oppervlak voordat ze de kans krijgen om te volgroeien. Meestal duurt huidcelvernieuwing ongeveer een maand, maar met Psoriasis vindt het proces plaats in een paar dagen. Psoriasis zorgt voor een dikke rode ontstoken huid, bedekt met zilverachtige schubben die meestal jeuken en pijnlijk aanvoelend. Psoriasis wordt verondersteld te worden veroorzaakt door voornamelijk een immuunstoornis, genetisch, infecties, stress of medicatie. Psoriasis lijkt iets vaker voor te komen bij vrouwen dan bij mannen.

 

Seborrheic Dermatitis

Een vette hoofdhuid heeft de neiging het meeste last te hebben van roos, omdat een vette hoofdhuid de groei van gist ondersteund. Seborrheic Dermatitis, of vette hoofdhuid/haar komt niet alleen voor tijdens de tienerjaren maar ook op latere leeftijd. Er is een duidelijke toename in het aantal mensen met een vette hoofdhuid, vooral bij oudere mannen en vrouwen. Waarschijnlijk is dit hormoongerelateerd.

Heeft u het vermoeden dat u last heeft van een van de genoemde hoofdhuidproblemen?

 

Neem dan contact met ons op en kunnen we u wellicht helpen.